12 Haziran 2007 Salı

7 Haziran 2007 Santiago'da Akşam yemeği


Bu akşam yemeğini Juan ve diğer yolcularla yemeyi planlıyorduk. Gün içinde Juan şarap ve Orujo likörünü fazla kaçırdığından pansiyonda uyumuş. Bulamayınca Restaurant Manolo yerine bizim Türklerin Anatolia Restoranına gittim.
Kasette anadolu türküleri var.
Acılı arabesk. Keyfim yerine geliyor. Nihayet normal yemek olacak. Restoran sahipleri Elazığdan Ali Boztaş sağda beyaz tişörtlü olan ve Erzurumlu Cemal Kaya. Santiago da bulunan 4 Türk restoranından ikisini işletiyorlar. İspanyol işletmelerin kapalı olduğu öğlen saatlerinde iyi iş yapıyorlarmış.
Bana güzel bir acılı adana kebap yapıyorlar. Yanına çoban salata ve ayran.
Hizmet tam bize göre. Ali tesadüfen buralara gelmiş. Yörenin çok yağmurlu olmasından yakınıyor. İspanyollar bizim yemeklere ve kebaplara epey ilgi duyuyorlarmış. İşleri iyi.
Yemek sonrası ince belli bardaklarda çaylarımız geliyor.
Ali ve Cemal'le çaylarımız yudumlayıp muhabbet ediyoruz.
Personel Alman ve İspanyollardan oluşuyor.
Restoranda döner, kebap ve lahmacun çeşitleri var.
Temiz ve bakımlı bir yer.
Santiago ya gidince uğranması gereken restoranlardan biri. Tabiiki Türk yemeklerini özlerseniz.
Yoksa buraya özgü balık ve deniz yemeklerinin olduğu restoranlarada gidebilirsiniz.
Envai çeşit deniz böceğini ve ahtapot yemeklerini bulabileceğiniz restoranlar eski şehir sınırları içinde bolca mevcut.
Ama herhalukarda tüm hacıların uğrak yeri olan Manolo restorana uğramadan dönmeyin.

Hiç yorum yok: